Üniversitelerde araştırma görevlisi kadrolarına başvuru, ön değerlendirme, yazılı sınav ile araştırma görevlilerinin özlük hakları da dahil olmak üzere detaylı bir şekilde bu konuları sizlerle 10 Mart 2016 tarihli haberimizde paylaşmıştık. Haber için TIKLAYINIZ.
Bugünkü yazımızda ise devlet üniversitelerine atanan araştırma görevlilerinin başka bir yükseköğretim kurumuna araştırma görevlisi olarak nasıl ve hangi süreçlerle geçebileceğini açıklayacağız.
Üniversitelerde görevli araştırma görevlileri bildiğiniz gibi iki türlü atanmaktadır. Bunlar 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre yapılan ve en az 1 en fazla 3 yıllık süreli atamalar, bu süreler bittiğinde yeniden uzatılabilir. Diğeri ise enstitü kadrolarına lisansüstü eğitim süresince yapılan 50/d atamalarıdır.
Ancak şu anda bir üniversitede Araştırma Görevlisi iken başka bir yükseköğretim kurumuna araştırma görevlisi kadrosuna kazanan adaylar ilk etapta istifa yolunu izleyerek yeni üniversitelerinde göreve başlama yolunu tercih etmektedirler. Fakat ilk başta istifa etmeye gerek kalmadan da çalıştıkları üniversiteden muvafakat alarak naklen geçiş yapmaları da mümkündür. Bu sayede hem istifa etmemiş olacaklar hem de yol harcırah parası alacaklardır. Bu arada bir Devlet Memurunun en fazla 3 defa istifa etme hakkı varken Öğretim elemanlarında böyle bir sınırlama bulunmamaktadır.
Bu yazının tüm hakları (içerik ve görsel) akademikadro.net aittir. akademikadro.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik ve görsel kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.