İş İngilizcesi Alanında Test Merkezi Açan İlk Üniversite

ETS Global ile temsili iş birliği imzalayan Karabük Üniversitesi (KBÜ), İş İngilizcesi Sınavı (TOEIC) alanında test merkezi açan ilk üniversite oldu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Asım Aydın ve ETS Global'i temsilcisi Oğuz Emran, rektörlükte temsili protokole imza attı.

Polat, yaptığı konuşmada, yapılan işbirliğinin Karabük Üniversitesi mezunlarının yurt içi ve ya yurt dışında iş bulması açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Mezunlarının kariyer planlamalarını yaparken özgeçmişlerine TOEİC sınav notlarını da ekleyebileceklerini anlatan Polat, "Başarılı olanlar önemli kuruluşlara iş başvurusunda bulunurken artı bir değer kazanacak. Üniversite olarak ilkleri yaşatmaya devam ederek kalite ve başarıyı artıracağız." diye konuştu.

Emran da konuşmasında, üniversite öğrencileri ve üniversite dışından adayların yeni açılan test merkezinden yararlanabileceğini aktardı.

TOEİC testi özellikle mühendislik ve işletme bölümü son sınıf öğrencilerinin iş arama amacıyla girdikleri bir sınav olduğunu ifade eden Emran, şöyle dedi:

"Türkiye'de otomotiv, bankacılık, ilaç sektörleri olmak üzere birçok kurumsal şirket TOEİC testlerini kabul etmekte. Karabük Üniversitesi öğrencileri de TOEİC sınavından B1 düzeyinde bir puan aldıklarında İngilizce hazırlıktan muaf olabilecek. Karabük Üniversitesi 'Türkiye İngilizce Konuşuyor' projesi kapsamında test merkezine dönüşen ilk üniversite oldu. Hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum."

Kaynak:haberler.com