Marmara Üniversitesi 12 Öğretim Üyesi Alacak

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesi’ne aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile “Başlıca Araştırma Eserini” belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

 
Birim Adı Bölümü Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Kadro Unvanı Adedi Aranan Şartlar
Teknoloji Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Elektrik Tesisleri Profesör 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 3 yıl, lisansüstü seviyede en az 2 yıl ders vermiş olmak, yüksek gerilim tekniği, enerji tesislerinde iş güvenliği, enerji ekonomisi ve politikaları derslerini vermiş/veriyor olmak, uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde; Solar simülatör ve akıllı dahili LED aydınlatma tasarımı konusunda yayınlanmış çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Tasarım ve İmalat Profesör 1 Makine Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 3 yıl, lisansüstü seviyede en az 2 yıl ders vermiş olmak, uluslararası birincil indekste taranan dergilerde; kompozit, paslanmaz çelik ve alüminyum malzemelerin talaşlı imalatı ve optimizasyonu konularında yayınlanmış çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Kontrol ve Otomasyon Sistemleri Profesör 1 Mekatronik Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 3 yıl, lisansüstü seviyede en az 2 yıl ders vermiş olmak, uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde; eksenel akılı senkron elektrik makineleri ve açık oluklu eksenel akıllı elektrik makineleri konularında yayınlanmış çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Teknikleri Doçent 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 3 yıl ders vermiş olmak, uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde; tek kenarlı lineer elektrik makinaları ile ilgili yayınlanmış çalışmaları olmak, ışık boruları, power LED’li akıllı aydınlatma sistemleri konularında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Termodinamik Doçent 1 Makine Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 2 yıl, lisansüstü seviyede en az 1 yıl ders vermiş olmak, İklimlendirme, havalandırma ve soğutma sistemleri konularında çalışmaları ve yayınları olmak, güneş enerji destekli kurutma sistemleri alanında çalışma yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Seramik Doçent 1 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 3 yıl, lisansüstü seviyede en az 1 yıl ders vermiş olmak, mikrofulidik cihazı ile partiküller, baloncuklar ve kapsüller üretiminde çalışma yapmış olmak, uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde; biyoseramik, nanofiber ve bakteriyel selüloz konularında yayınlanmış çalışmaları olmak, 3 boyutlu biyoyazıcılar konularında çalışmalar yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Tekstil Bilimleri Doçent 1 Tekstil Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde ders veriyor olmak, tıbbi tekstillerde yara örtüsü konusunda çalışmalar yapmış olmak, birincil indekslerde taranan dergilerde; auxetic kompozitler ve tekstil termal konfor, termofizyolojik özellik konularında yayınlanmış çalışmaları olmak, temel iplik bilgisi ve fiziksel testler derslerinin uygulamalarına katılmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Devreler ve Sistemler Doktor Öğretim Üyesi 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 1 dönem ders vermiş olmak, Rüzgâr türbinlerinde arıza tanısı konusunda çalışma yapmış olmak ve bu konuda uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış çalışması olmak, yenilenebilir enerji eğitimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Doktor Öğretim Üyesi 1 Mekatronik Mühendisliği Bölümünde lisans seviyesinde en az 1 dönem ders vermiş olmak, uluslararası birincil indekslerde taranan dergilerde; karbon kompozit imalat teknolojisi, akıllı malzemeler, tasarım ve sonlu elemanlar analiz simülasyonları, imalat ve konstrüksiyon konularında yayınlanmış çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Tekstil Yönetimi ve Pazarlama Doktor Öğretim Üyesi 1 Üniversitede en az 1 yıl ders vermiş olmak. Tekstil yönetimi ve pazarlama alanında çalışmaları olmak. Denim İhracatı ve/veya hazır giyim ihracatı üzerine araştırmaları ve uluslararası indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıkları Profesör 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları uzmanı olmak; intrauterin dermatolojik deneysel çalışma modellerinde deneyimli olmak, kozmetik lazerler ile ilgili deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Doçent 1 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olmak; alanında patenti olmak, kalça ve diz artroplasti konularında deneyimi ve çalışmaları olmak, yurt dışında araştırma deneyimi olmak ve uluslararası projede yer almak.