Proje Üreten Akademisyen Yurtdışına "MEVLANA" ile Çıkacak

Bilindiği üzere, 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Mevlana Değişim Programı Yönetmeliği" kapsamında 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ülkemizdeki ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılmaktadır.

Bu itibarla,  Yükseköğretim sisteminde köklü reformlara giden Yükseköğretim Kurulu almış olduğu kararla 2016-2017 akademik yılından itibaren Mevlana Değişim Programına "Proje Üretme" şartı getirmiştir.

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR ?

Bu kapsamda, proje önermek isteyen üniversitenin öncelikle yurt dışındaki bir üniversiteyle projeyi birlikte gerçekleştireceklerine dair Proje Ortağı anlaşması yapmaları gerekiyor. Daha sonra üniversite teklifinde değişime katılacak (gelen-giden) öğretim elemanı ve öğrenci sayıları ile sürelerini detaylı bir şekilde proje başvuru formunda  belirtecektir.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ?

Başvurular, proje ortağı olan iki üniversiteden istenilen tüm bilgi ve belgelerle birlikte ülkemizdeki üniversite rektörlükleri kanalıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecektir.  Yükseköğretim Kuruluna gönderilen proje önerileri yapılan değerlendirme sonrasında Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından karara bağlanacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından desteklenmesi uygun bulunan projeler; değişim süreleri, başvuru şartları, değişime katılacak taraflara yapılacak ödemler ve diğer hususlar "Mevlana Değişim Programına ilişkin Yönetmelik" ve "Mevlana Değişimi Programı Kapsamında Yükseköğretim Kurumlarına aktarılacak Tutarların Kullanımı Muhasebeleştirilmesi, Yapılacak Ödemelere İlgili Diğer Hususlara İlişkin Esas ve Usuller " uyarınca yapılacaktır.

NOT: Projeye son başvuru tarihi 29 Nisan 2016 olarak belirlenmiştir.

Konuya ilişkin YÖK Başkanlığının tüm üniversitelere gönderdiği resmi yazıyı okumak için tıklayınız.

Proje Formu için tıklayınız.