Tezsiz Yüksek Lisans Mezunları Öğretim Görevlisi Kadrosuna Başvurabilir Mi ?

SORU:

Bir devlet üniversitesinde 2014 yılında İşletme Tezsiz Yüksek Lisans programını bitirdim. YÖK'ün sayfasında ilan edilen meslek yüksekokulu öğretim görevlisi kadrosuna müracaat edebilir miyim ?

CEVAP:

"Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 7 nci maddesinin 3/b maddesinde "Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, aşağıda yer alan ve YÖK Başkanlığı tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, tezsiz yüksek lisans mezunlarının tecrübeli olarak kabul edilmemesine karar verildiği bildirilmiştir.

Yukarıda yapılan açıklamalar kapsamında, tezsiz yüksek lisans mezunlarının meslek yüksekokullarında ilan edilen öğretim görevlisi kadrolarına başvurmalarının yasal olarak mümkün olmadığı, ancak lisans mezunu olduktan sonra alanında en az 2 yıl deneyimli olanların ilgili kadrolara başvurabilecekleri değerlendirilmektedir. 

Bu yazının tüm hakları akademikadro.net aittir.  akademikadro.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.