Türkiye'de Mezunları En kolay iş bulan bölümler

Mezun olduktan sonra kısa bir sürede iş bulup kariyer basamaklarını hızlıca çıkmak mı istiyorsunuz? Geleceği parlak kolay iş bulunabilecek meslekler nelerdir? Meslek seçimi ve üniversite bölüm tercihi yapmak durumunda kalan 2 milyonun üzerinde lise ve dengi okul öğrencisinin daha doğru tercih yapmalarına katkı olması için 2017 yılı başında Türkiye'de ulusal bir araştırma yürütülmüştür. Bu araştırmanın sonucuna göre, Türkiye'de devlet ve vakıf üniversitesinden mezunların en hızlı ve en kolay iş bulduğu 10 bölüm aşağıda sıralanmıştır:

1) Tıp 2) Diş Hekimliği 3) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4) İnşaat Mühendisliği 5) Elektronik Mühendisliği 6) Bilgisayar Mühendisliği 7) Elektrik Mühendisliği 8) Mimarlık 9) Endüstri Mühendisliği 10) Veterinerlik

Ülke genelindeki tüm üniversite mezunlarını kapsayacak şekilde yapılan ulusal araştırma, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Bu istatiksel araştırmanın sonuçlarının, başta üniversiteler ve bölümler olmak üzere, üniversite adayları, yükseköğretindeki öğrenciler ve genç mezunlara işgücü piyasasının beklentilerini karşılamaları, daha iyi bir kariyere sahip olabilmeleri için yol gösterici olması umut ediliyor.

http://www.ufuk2020.com