Üniversite Öğrencisi, Araba İçin Ölümcül Hastalığa Denek Oldu

Araba almak için nakite sıkışan üniversite öğrencisi, ölümcül tifo virüsü deneyine gönüllü oldu. Rogers, bu deney karşılığında yaklaşık 12.000 TL alacak.

Oxford Brookes Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Sian Rogers, tıbbi deneylerden para kazanarak geçtiğimiz sene Florida tatili yapmıştı. Genç kız yeni bir tıbbi deneye denek olarak bu ay başka bir kontrata imza attı. Araba almak için nakite sıkışan üniversite öğrencisi Rogers, ölümcül tifo virüsü deneyine gönüllü oldu. Rogers, bu deney karşılığında yaklaşık 12 bin TL alacak.

YETİŞKİN HASTALARIN YÜZDE 60'INA UYGULANABİLİYOR

Sian Rogers, ölümcül hastalığın tedavisine yardımcı olduğuna inanırken fazladan da para kazanıyor. Tifo hastalarına şu anda uygulanan aşı çocuklarda kullanılamıyor. Ayrıca yetişkin hastaların yüzde altmışında ancak uygulanabiliyor.

ARABA ALMAK İSTİYOR

Üçüncü sınıf hukuk öğrencisi genç kız, yatakta geçireceği bir hafta sonrasında yeni bir araba satın alacak. The Tab adlı öğrenci gazetesine konuşan Rogers: "Başlangıçta doktorlar bana, içine bikarbonatlı soda karıştırılmış bir bardak su verdiler. Böylelikle bulaştırıcı olmayacaktım. Sonra içinde bakterinin olduğu ikinci içeceği içtim. İçecekleri içerken koruyucu eldiven ve gözlük takmak zorunda kaldım. İki hafta boyunca her gün beni gözlemlediler. İlk hafta iyiydim. Her gün internette belirtilere dair bir günlük tutmak zorundaydım" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ HAFTA YATAĞA DÜŞTÜ

İlk hafta kendini gayet iyi hisseden Rogers, ikinci hafta yatağa düştü.

"HER HAREKET ETTİĞİMDE KUSACAĞIMI SANIYORDUM"

Genç kız ikinci haftayı şu sözlerle anlattı: "Pazartesi günü kendimi sersem gibi hissetmeye başladım. Önümde yoğun bir gün vardı ve kan vermem gerekiyordu. Her hareket ettiğimde kendimi çok hasta hissediyordum. Her hareket edişte kusacağımı sanıyordum" sözleriyle yaşadığı tifo hastalığını tarif etti.

"TESTLER BİR YIL BOYUNCA SÜRDÜ"

Genç kız, Oxford Aşı Grubu tarafından organize edilen testlerin bütün bir yıl sürdüğünü söyledi. Rogers, doktorların yeni geliştirilen tifo aşısının hastalığı ortadan kaldıracağına inandıklarını belirtti.

"HASTALIĞIN YOK EDİLMESİNDE ROLÜMÜN OLMASI ÇOK HAVALI"

Sian Rogers son olarak: "Bulaşıcı bir hastalığın ortadan kaldırılmasında benim de rolüm var diyebiliyor olmak oldukça havalı" sözlerini sarf etti.

Kaynak:haberler.com