Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri; Mevzuat, Uygulama, Birliktelik Toplantısında Gündeme Alınan Konular Nelerdir

Bilindiği üzere her yıl olduğu gibi Yükseköğretim Kurumlarında tüm mevzuat değişiklerin ele alındığı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanları ve çalışanların katıldığı  Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri; Mevzuat, Uygulama, Birliktelik Toplantısı 05-08 Mayıs 2016 tarihinde  YALOVA ÜNİVERSİTESİ ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya tüm devlet üniversitelerinden ve vakıf üniversitelerden katılım gerçekleşti. Son yapılan mevzuat değişikliklerin ele alındığı toplantıda önemli konular tartışılmış olup,bu konular öğrencileri yakından ilgilendiren ve mevzuatın nasıl uygulanacağı konularıdır.

20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde”  yer alan Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.” hükmünün tüm öğrencileri kapsayacağı azami sürelerin 2015-2016 bahar dönemi itibarıyla başlatılacağı kanaati toplantıda hakim olan görüştür. Konuyla ilgili yükseköğretim kurumları YÖK Başkanlığına görüş sormuş en kısa sürede dönüş yapılacağı bilgisi verilmiştir.  Ayrıca Yükseköğretim kurumları yüksek lisans programlarına yalnız ALES puanı ile de öğrenci kabul edebileceği gibi ALES puanına ek olarak lisans not ortalaması, yazılı olarak yapılacak bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sonucunu da değerlendirmeye alabilir.” hükmü ele alınmış köklü yükseköğretim kurumları öğrenci kabulünde yabancı dil zorunlu olmayacağı bunu ön koşul gibi değerlendirileceği ifade edilmiştir.

Lisansüstü öğrencilerin merakla beklediği askerlik tehir işlemlerin nasıl yapılacağı sürelerin tekrar baştan başlatıp başlatılmayacağı konusunda ise; yükseköğretim kurumları kesinlikle bu sürelerin tekrar baştan başlatılmayacağı konusunda görüş bildirmişlerdir.

Bu yazının tüm hakları (içerik ve görsel) akademikadro.net aittir.  akademikadro.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.