İlk önce bunu açıklarsak eğer ; Elektronik bir belgenin güncel konumuna bağlı olmayan kalıcı bir tanımlayıcıdır. DOI (digital object identifier) bilimsel bir makaleye bir tanımlayıcı sağlamak için kullanılır. Bu sayede başka bir kişi bu makalenin ayrıntılarını veya makaleninin tamamını elde edebilir. Bu amaçla sabit bir bağlantı işlevi görür. İnternet'teki web sayfaları için kullanılan url yapısından farklı olarak, makalenin yeri değişse de DOI değişmez.
18/12/2015 tarihli ve 29566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinin ekinde belirtilen faaliyet tablosuna göre birçok kriterde öğretim elemanlarına teşvik puanı verilmektedir.
Öğretim elemanları tarafından dergilere gönderilen yayınlara DOİ numarası alındığında Akademik Teşvikte değerlendirmeye dikkate alınır mı ?
Söz konusu yönetmeliğin 6 ncı maddesinin 2 nci fıkrasında ; "... yayımı veya basımı geciken belgelenmesi yapılamayan sayılar puanlamaya dahil edilmez." hükmü ifade edilmiştir.
Bu çerçevede, yönetmelikte ifade edildiği gibi dergiye basılması kabul edilerek DOİ numarası almış yayın eğer akademik teşvike esas yıl içerisinde basılmadıysa eğer akademik teşvik değerlendirmelerinde dikkate alınmaz. Ancak, hangi yıl dergi basımı gerçekleşirse öğretim elemanı o yıl içerisinde akademik teşvik başvurusunda bu yayınını kullanabilir.
Bu yazının tüm hakları akademikadro.net aittir. akademikadro.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©