Üniversiteden kişiye özel ilan

Erciyes Üniversitesinden kişiye özel ilan..
Hatırlayacağınız üzere 09 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete'de "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadro ilanları da herhangi bir yetkili kurum tarafından kontrole tabi olmaksızın Resmi Gazete'de ilan edilmeye başladığından bu yana gündemden düşmeyecek şekilde gerek devlet gerekse vakıf üniversiteleri maalesef akademik kadro ilanlarında hata yapma noktasında kararlılıklarını korumaktadır..
Erciyes Üniversitesince 05.08.2020 tarihli Resmi Gazete'de 14 Öğretim görevlisi ilanı yayımlanmıştır.
Öğretim Görevlisi kadrolarını incelediğimizde, Rektörlük bünyesindeki Güzel Sanatlar Bölümüne "SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK SANAT TARİHİ ANABİLİM DALINDA TEZLİ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ OLMAK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA GELENEKSEL TÜRK SANATI VE ESTETİĞİ DERSİ DENEYİMİNE SAHİP OLMAK'  şartı ile öğretim görevlisi ilan edilmiştir. 
Kişiye özel hale getirilen bu ilanın mesleki eğitimin önem kazandığı şu günlerde verilen ders adıyla adeta kişiyi tanımlama yoluna gidilmiştir.

Zira Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 20.03.2020 tarihinde kadrolar hakkında Üniversitelere gönderdiği yazıda programlara uygun nitelikte öğretim elemanı istihdamına dikkat edilmesi uyarısında bulunmuş söz konusu kararın Sayıştay Başkanlığına da bildirilmesine yönelik gerekli önlemleri de almıştır bizden hatırlatması.

Üniversitesi özelinde değerlendirme yapılsa da gerek mevzuat açısından gerek istenilen şahsa özel şartlar açısından Akademik Kadro İlanlarının genel fotoğrafı hiç iç açıcı değildir ve arkası da kesilmemektedir. Umarız birileri bu duruma yeter der ve bir an evvel ilan öncesi denetime yönelik düzenleyici kararlar alır.