2019 yılı Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadro ilanları kalan kısmı ne zaman yayınlanacak ?

2019 Yılı için belirlen 3200 Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadro ilanları hangi aşamada ve ne zaman sıklıkla yayınlanmaya başlayacak
Bildiğiniz üzere 2019 yılında  Devlet Üniversitelerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 3200 Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadrosu ihdas edilmişti.  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversitelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına bir dağılım yaptı ve üniversiteler çok sık olmamakla birlikte ihtiyaçları doğrultusunda ilanları yayınlamaya başladı. Bugüne kadar devlet üniversitelerin yaklaşık 200 Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadro ilanına çıktığını görmekteyiz. Peki Mart ayının sonuna doğru gelmemize rağmen çok az kadronun ilan edilmesi  ve kalan 3000 Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadro ilanlarının hala yayınlanma nedeni adaylar tarafından merak edilmektedir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitelere dağıtılan kadro sayısı öğretim elemanı olarak dağıtıldığından yükseköğretim kurumları ihtiyaçları doğrultusunda Araştırma Görevlisi mi Öğretim Görevlisi kadro ilanı talebinde bulunacağı planlanmaktadır.

Bu kapsamda çalışmaların tamamlanmasından itibaren kadroların en kısa sürede yayınlanacağını düşünmekteyiz.