Ankara Üniversitesi: O öğretim üyesi açığa alındı

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi H.B'nin, özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırının faili olması nedeniyle açığa alındığı bildirildi.

AÇIĞA DA ALINDI
Tutuklu profesör H.B. ise Ankara Üniversitesi yönetimince HABERTÜRK’ün haberi ihbar kabul edilerek, açığa alındı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada; “Basında çıkan, Üniversitemiz dışında özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı haberi ihbar kabul edilerek, bu olayla ilişkili saldırı faili öğretim üyesi H. B. hakkında gerekli yasal işlem ile soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştır” denildi.

VETERİNER HEKİMLER ODASINDAN AÇIKLAMA
Ankara Veteriner Hekimler Odası'ndan, HABERTÜRK'ün haberinin ardından açıklama yapılarak, "Bu insanın Veteriner Hekim olarak anılmasını kabul edemiyoruz" denildi.

Ankara Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Önceki gün Çayyolu’nda özel bir klinikte yaşanan vahim olay tüm Veteriner Hekimlik camiasını derinden üzmüştür. Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. H.B.’nin genç meslektaşımız C.B ye karşı gerçekleştirdiği darp ve cinsel saldırılar utanç verici bir durumdur.

Olayı şiddetle kınıyoruz. Oda yönetimi olarak yasalar çerçevesinde gerekli tüm soruşturma ve tahkikatları başlattık. Yaşanılan olayları değerlendirdiğimizde soruşturma sonucunda Prof. DR. H.B.’nin meslekten men edilebileceğini ön görmekteyiz. Ayrıca bu insanın Veteriner Hekim olarak anılmasını kabul edemiyoruz.

Geçmişte bu tür olaylara karıştığı bilinen akademisyen hakkında Ankara Üniversitesi yönetiminin neden bugünkü tepkileri vermediğini de manidar buluyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşımız C.B'nin yanındayız. Kendisine her türlü hukuki desteği, manevi desteği sağlamaktayız. Sürecin takipçisiyiz."

Habertürk