Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi Kadrolarına Kimler Başvurabilir?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının duyurduğu öncelikli alan araştırma görevlisi kadrolarına kimler başvurabilir.
Bildiğiniz üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma programı kapsamındaki üniversitelere ve öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversitelere toplam 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti. 

Bu verilen arşatırma görevlisi kadrolarına kimler başvurabilir?Ülkemizdeki Yükseköğretim kurumları içerisinde sadece 64 üniversiteye  kadro dağıtımı yapıldı.  Üniversiteler İhtisaslaşma alanları ve öncelikli alanlardaki ihtiyaçları doğrultusunda kadrolara ilan çıkacaktır.


ÖNCELİKLİ ALAN ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ALES:


- İlan edilen bölüm/anabilim dalı/program hangi alandan öğrenci alıyorsa o alandaki en az 70 ALES puan.

- Eğitim bilimleri bölümündeyer alan anabilim dallarına (rehberlik ve psikolojikdanışmanlık hariç)başvurularda adayın lisans mezuniyeti hangi alanda ise o alandaki en az 70 ALES puan.


- Özel yetenekle öğrenci alan programlar ve yabancı dil puanı ile öğrenci alan programlardan mezun olanların herhangi bir puan türünden en az 70 ALES puan.
- Alan türü değişen lisans programlarından mezun olanlar; lisans öğrenimine başladıkları alandaki veya mezun oldukları programın ilan tarihinde öğrenci aldığı alandaki en az 70 ALES puan.

YABANCI DİL

-
Yükseköğretim kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

TECRÜBE

Yönetmelikte şart değil; ancak usulen araştırma görevlisi kadrolarında tecrübe aranmaz.

MEZUNİYET VEYA EĞİTİM ŞARTI

Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak.

SINAV YÖNTEMİ

Sözlü

YAŞ KRİTERİ

Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.