Son Döneminde olan Tezli Yüksek lisans öğrencilerine mezuniyetleri için ek süre verilecek mi?

2016 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran tezli yüksek lisans öğrencilerinden tez döneminde olup mezun durumunda olan ve tezini yetiştiremeyen öğrencilere ek süre verilecek mi?
Bilindiği üzere 20 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürülüğe giren Lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği ile süresi içinde mezun olamayan öğrencilerin ilişikleri kesileceği belirlenerek yürürlüğe konulmuştur.  Bu kapsamda 2016 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran tüm lisansüstü öğrencilerin azami süreleri sıfırlanmıştı. Bu nedenle Yönetmeliğin 7 inci maddesinde yer alan "Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır." ve Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde yükseköğretim kurumunun öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. hükmü gereğince 2018-2019 eğitim öğretim bahar yarıyıl sonunda 2016 ve öncesi girişli tezli yüksek lisans öğrencilerinden tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencilerin ilişiği kesilecektir. Ancak bahar dönemi sonunda tezini yetiştirmeyen öğrencilere 3 ay ek süre kullanabilir. 
Bu süre sonunda tezini teslim etmeyen öğrencilerin yükseköğretim kurumundan ilişiği kesilecektir. Uyarması bizden değerlendirme sizden!