İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alacak

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru Şartları:

İlan edilen kadrolara başvuracak adayların; başvurdukları fakülte/yüksekokul, bölüm ve anabilim/anasanat dalını belirten dilekçelerinin ekinde olmak üzere; özgeçmiş, 2 adet vesikalık fotoğraf, fotokopileri noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları, nüfus cüzdanı ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ve eserlerinden oluşan dosyasının (profesör/doçent kadrolarına başvuracak adayların başlıca eserlerini ayrıca belirtmiş ve doçentlik belgelerini dosyalarına eklemiş olmaları gerekmektedir) 1 nüshasını basılı olarak, jüri üyelerine gönderilecek nüshalarını ise (profesör kadroları için 5 nüsha, doçent ve yardımcı doçent kadroları için ise 3 nüsha) CD/flashdisk ortamında şahsen (profesör ve doçent kadroları için Personel Daire Başkanlığına, yardımcı doçent kadroları için ise ilgili Fakülte/Yüksekokul Dekanlığına/Müdürlüğüne olmak üzere) teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Tüm adayların, gelecekte yapmayı planladıkları eğitim/öğretim/araştırma/geliştirme faaliyetleri ve bunların çıktıları ile Üniversitemizin vizyonuna nasıl entegre olabileceklerini ve kısa / orta / uzun vadede bilime ve teknolojiye nasıl katkıda bulunabileceklerini açıklayan bir "özgelecek / niyet mektubu / iş planı / kariyer planı" hazırlamaları ve bunu müracaat dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

Başvuran tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ve ayrıntılı "hizmet belgesini" müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.

Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diploma ve doktora belgelerinin Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.

Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvurabilirler.

Profesör unvanı olanlar doçent kadrolarına başvuramazlar.

Adayların müracaat dilekçelerinde herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüklerinin bulunup bulunmadığını, varsa hangi kuruma olduğunu belirtmeleri gerekmektedir.

Adayların müracaat dilekçelerinde; başvuruda verdikleri tüm bilgilerin doğru olduğunu, aksi takdirde başvurularının ve atamalarının iptalini kabul ve taahhüt ettiklerini belirtmeleri gerekmektedir.

Müracaat süresi ilanın yayını tarihinden itibaren 15 (on beş) gündür.

İlanda belirtilen koşulları taşımayan ve başvuru süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Yardımcı doçentlik kadrosuna müracaat eden adaylar için yabancı dil sınavı yapılacak olup, sınav tarihi ve saatleri ayrıca www.iste.edu.tr web adresinden ilan edilecektir.

İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin web sayfasından (www.iste.edu.tr) yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI İLAN TABLOSU

FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL BÖLÜM ANABİLİM / ANASANAT DALI UNVANI DERECE ADET AÇIKLAMA
BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 5 1 Doktorasını "Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği" Anabilim Dalında yapmış olmak. Tercihen tersaneler konusunda bilimsel çalışmaları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ EKONOMİ ANABİLİM DALI PROFESÖR 1 1 Doktorasını ve doçentliğini "uluslararası iktisat" alanında almış olmak. Küresel politik ekonomi konusunda bilimsel çalışmaları olmak. Alanında SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ EKONOMİ ANABİLİM DALI DOÇENT 3 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisi ile doçentlik unvanını "Ekonomi" veya "İktisat" alanında almış olmak. Doktorasını oyun teorisi, deneysel ekonomi, sağlık ekonomisi, ekonomi politikaları veya sanayi organizasyonu ekonomisi konusunda yapmış olmak ve ilgili alanda SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Lojistik/ Lojistik Yönetimi/Uluslararası Lojistik/ Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Doktorasını tedarik zinciri yönetimi konusunda yapmış olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Lojistik/ Lojistik Yönetimi/Uluslararası Lojistik/ Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Doktorasını yeşil lojistik konusunda yapmış olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Lojistik/ Lojistik Yönetimi/Uluslararası Lojistik/ Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Doktorasını tesis yer seçimi konusunda yapmış olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI PROFESÖR 1 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Lojistik/ Lojistik Yönetimi/Uluslararası Lojistik/ Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Afet yönetimi ve lojistiği konusunda SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK ANABİLİM DALI DOÇENT 3 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Lojistik/ Lojistik Yönetimi/Uluslararası Lojistik/ Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme, İşletme Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Lojistik köyler veya konteyner limanları/taşımacılığı konusunda SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 3 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Doktorasını bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI PROFESÖR 1 1 Doçentliğini Yönetim Bilişim Sistemleri alanında almış ve bilişim teknolojileri konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI DOÇENT 1 1 Doktorasını Yönetim Bilişim Sistemleri veya Endüstri Mühendisliği alanında karar destek sistemleri konusunda yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI DOÇENT 1 1 Bilgisayar veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde artırılmış gerçeklik konusunda doktora yapmış olmak; SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 4 1 DA-DA dönüştürücü kontrolü konusunda doktora yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI DOÇENT 3 1 Doktora derecesini ve doçentlik unvanını Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak. Sistem dinamikleri yaklaşımı konusunda doktora yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 1 1 Doktorasını Endüstri Mühendisliği alanında yapmış olmak; teknoloji transfer ofisleri, üniversite-sanayi işbirliği ve spin-off şirketler konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 3 1 Doktorasını Endüstri Mühendisliği alanında yapmış olmak; çağrı merkezleri ve çapraz satış konusunda bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 5 1 Doktorasını Endüstri Mühendisliği alanında yapmış olmak; KOBİ'ler, performans değerlendirme ve stratejik planlama konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. SCI/SCI-E indekslerinde taranan dergilerde yayınları olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI PROFESÖR 1 1 Baraj hazne kapasitesinin tahmini ve akımlarının modellenmesi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 3 1 Yapıların dinamik davranışları konusunda doktora yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 4 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerinden en az ikisini Mekatronik Mühendisliği Bölümünden almış olmak.
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 2 1 Demir selenyum ve demir selenyum tellür tek kristal malzemelerin üretimi ve mühendislik uygulamaları konusunda doktora yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 5 yıllık akademik deneyime sahip olmak; SCI/SCI-E kapsamında taranan dergilerde yayınları olmak.
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ BÖLÜMÜ YARDIMCI DOÇENT 4 1 Elektrik, Elektronik veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Aviyonik sistemler veya uçak elektrik-elektroniği konusunda doktora yapmış olmak.
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YARDIMCI DOÇENT 3 1 Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Yönetimi veya Havacılık Yönetimi Anabilim Dalında doktora yapmış olmak veya doktorasını sivil havacılık/havacılık yönetimi problemleri üzerine yapmış olmak.
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YARDIMCI DOÇENT 4 1 Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Yönetimi veya Havacılık Yönetimi Anabilim Dalında doktora yapmış olmak veya doktorasını sivil havacılık/havacılık yönetimi problemleri üzerine yapmış olmak.
SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM BÖLÜMÜ YARDIMCI DOÇENT 4 1 Doktorasını Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 4 1 Doktorasını ısı geri kazanımı konusunda yapmış olmak; En az 5 yıllık meslek/ sektör deneyimine sahip olmak; Yükseköğretim kurumlarında en az 2 yıllık akademik deneyime sahip olmak.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YARDIMCI DOÇENT 5 1 Elastomer malzemeler ve çeliklerin korozyon davranışları konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.