Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi İlanı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyesine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği Esaslarına göre alınacak öaretim üvesi kadro ilanlarına ait başvuru beldeleri www.msasu.edu.tr internet adresinin personel/ilgili mevzuat kısmında yer almaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir. Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANABİLİM/ANASANAT dau JNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Sosyometri Prof. 1 Toplumsal Cinsiyet alanında çalışıyor olmak. Toplumsal Cinsiyet ve Türk Sosyoloji Tarihi konularında ders vermiş olmak.
Yakınçağ Tarihi Prof. 1 Osmanlı teşkilat, teşrifat kültür ve medeniyetine dair bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Uygulamalı İstatistik Doç. 1 Makine öğrenme teknikleri ve gen analizlerinde istatistiksel öğrenme üzerine çalışmalar yapmış olmak
Kurumlar Sosyolojisi Doç. 1 Siyasi Tarih alanında Doçent unvanı almış olmak. Osmanlı ve Cumhuriyeti dönemi siyasi tarihi ve kültürü hakkında çalışmalarda bulunmak.
Klasik Arkeoloji Doç. 1 Klasik Arkeoloji alanında Doçent unvanı almış olmak. Ege Arkeolojisi. Batı Anadolu Tarihi Coğrafyası alanında çalışmalara ve arazi tecrübesine sahip olmak, kuramsal arkeoloji alanında çalışmalara sahip olmak.
Uygulamalı İstatistik Yrd. Doç. 1 İstatistik alanında doktora yapmış olmak ve oyun teorisi üzerinde çalışmış olmak.
Sistematik Felsefe ve Mantık Yrd. Doç. 1 Antik Çağda Sistematik Felsefe konusunda çalışmış ve bu alanda hem ulusal hem de uluslararası yayın yapmış olmak.
Topoloji Yrd. Doç. 1 Cebirsel topoloji ve grup kohomolojisi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Tesktil ve Moda Tasarımı Prof. 1 Endüstriyel Baskı Teknikleri ve Baskı Tasarımı alanında uzmanlaşmış olmak ve kültürel sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Dekor ve Kostüm Tasarımı Doç. 1 Sanatta Yeterliliğini Sahne Dekorları ve Kostümü Tasarımı alanında tamamlamış olmak. Doçentlik Sınavına Sahne Dekorları ve Kostümü alanında girmiş olmak, kostüm tarihi, kostüm tasarımı, kostüm uygulama yöntemleri alanlarında ders vermiş olmak.
Grafik Tasarım Doç. 1 Sanatta Yeterliliğini Grafik Tasarımı alanında tamamlamış olmak, Doçentlik sınavına Tasarım alanında girmiş olmak, tipografi, kitap tasarımı, tasarım tarihi alanlarında ders vermiş olmak.
Bölge Planlama Prof. 1 Maliye Bölümü lisans mezunu olmak, Şehircilik doktorasına sahip olmak. Sosyal. Beşeri ve İdari Bilimler doçentlik temel alanında Doçentlik unvanına sahip olmak, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde en az 5 yıl ders vermiş olmak.
Şehircilik Prof. Mimar Kökenli olmak. Doçentlik unvanını "Tasarım/Planlama/Proje/ Uygulama" temel alanında almış olmak, kamusal alan konusunda yayınları olmak.
Bölge Planlama Yrd. Doç. 1 Şehir Plancısı kökenli olmak. Doktora derecesini Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programından almış olmak.
Restorasyon Yrd. Doç. 1 Mimar kökenli olmak. Yöresel/Geleneksel Mimarlık Mirası ve Koruması ile ilgili doktora tezi ve araştırmalar yapmış olmak.
Mimari Restorasyon Prof. 1 Doktorasını Yapı Fiziği ve Malzemesi Programında yapmış olmak, Doçentliğini Yapı, Çevre Ürünleri ve Bilim Teknolojileri alanında almış olmak.Geleneksel Yapı Malzemeien Teknolojileri ve malzeme sorunlan konularında çalışmalar yapmış olmak, malzeme karakterizasyonu ve teknikleri alanında deneyimli olmak.