ODTÜ Rektörlük Seçiminde bir ilk yaşandı

ODTÜ’de rektörlerin seçimle belirlendiği 24 yıldan bu yana ilk kez sandıktan birinci çıkan aday rektör olarak atanmadı. Erdoğan, ikinci sıradaki Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü rektör olarak seçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün 9 üniversitenin rektör atamasını yaptı. Açıklanan listede ODTÜ, Gazi ve Cumhuriyet üniversitelerinde yapılan seçimlerde sandıktan birinci çıkan aday rektör olamadı. Atamalarda en dikkat çeken üniversite ODTÜ oldu.

12 Temmuz’da üniversitede yapılan seçimde 270 oyla birinci çıkan Prof. Dr. Nevzat Özgüven’in yerine, akademisyenlerin 117’sinin oyunu alan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök rektör olarak atandı.

Rektörlerin seçimle belirlenmeye başlandığı 1992 yılından bu yana ODTÜ tarihinde, ilk kez sandıktan ikinci çıkan aday rektör olarak atandı.

Kaynak: Hürriyet