Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır. Adayların, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan "Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri"ni sağlıyor olması gerekmektedir. Söz konusu şartların sağlandığını gösteren AYDEK Sonuç Belgesi almak için kadro başvurusu yapıldıktan sonra eş zamanlı olarak Üniversitemiz Araştırma Planlama Rektör Yardımcılığına (Davutpaşa Kampüsü Rektörlük Binası) AYDEK başvurusunda bulunulması gerekmektedir. AYDEK başvurusu için hazırlanacak dosyada bulunması gereken belgeler http://www.apry.yildiz.edu.tr/page/19 linkinde yer almaktadır. Başvurunun kabulü için linkte belirtilen yönerge ve istenilen belgelerdeki evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir. Profesör kadrosuna başvuruda bulunacak adayların, başvurdukları bölüm ve anabilim dalı ile "Başlıca Araştırma Eseri"ni belirttiği dilekçelerine; iki adet fotoğrafını, nüfus cüzdan örneğini, özgeçmişini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya yüksek lisans çalışmalarını, üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 6 adet CD eklenerek Rektörlüğe, Doçent kadrosuna başvuruda bulunacak adayların, başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirttiği dilekçelerine; iki adet fotoğrafını, nüfus cüzdan örneğini, özgeçmişini, doçentlik belgesini, diğer öğrenim belgeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 adet CD eklenerek Rektörlüğe, Yardımcı Doçent kadrosuna başvuruda bulunacak adaylar 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendinde belirtilen yabancı dil sınavına tabi tutulacak olup, başvurdukları bölüm ve anabilim dalını belirttiği dilekçelerine; bir adet fotoğrafını, nüfus cüzdan örneğini, özgeçmişini, varsa yabancı dil başarı belgesini, yüksek lisans ve doktora tezlerini, doktora belgesini, bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 adet CD eklenerek ilgili Fakülte Dekanlığına; Duyurumuzun yayımı tarihinden itibaren başlayarak 15 gün içinde başvurmaları gerekmektedir.
FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM DALI PROF DOÇ. YRD.DOÇ. AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Ve Öğretim 1 Lisans, lisansüstü eğitimlerini ve Doçentlik unvanını Eğitim Programları ve Öğretim alanında almış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Ve Öğretim 1 Lisansüstü eğitimlerini Program Geliştirme Programında yapmış olup, lisans ve Doçentlik unvanını Eğitim Programları ve Öğretim alanında almış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimin Felsefesi, Sosyal Ve Tarihi Temelleri 1 Lisansüstü Eğitimlerini Eğitimin Felsefesi, Sosyal ve Tarihi Temelleri alanında yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Hayat Boyu Öğrenme Ve Yetişkin Eğitimi 1 Doktorasını Eğitim Programları ve Öğretim alanında tamamlamış olup, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim ve Yüksek öğretim kurumlarında çalışma tecrübesine sahip olmak.
Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Sınıf Eğitimi 1 Lisans, lisansüstü eğitimleri ve Doçentlik unvanını Sınıf Öğretmenliği alanında almış olup, Gizli Müfredat üzerine çalışmalar yapmış olmak
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Ve Hab.Müh. Elektromag.Alan Ve Mik.Tek. 1(*) Doktora ve yayınlarını Kuramsal Elektromanyetizma alanında yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Ve Hab.Müh. Devreler Ve Sistemler 1 Uzmanlık alanı ve yayınlarını Akım ve Gerilim Modlu Aktif Devre Sentezi konusunda yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Ve Hab.Müh. Telekomünikasyon 1 Uzmanlık alanı ve yayınlarını Kaskat Sönümlemeli Haberleşme Kanalları konusunda yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Ve Hab.Müh. Telekomünikasyon 1(*) Uzmanlık alanı ve yayınlarını Anten Seçimli İletim ve Röleli Çoklu-Oranlı İletim Sistemleri konusunda yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Elektrik Makınaları 1 Doktora tezi ve yayınlarını Güç Elektroniği ve Motor Kontrolü alanında yapmış olmak.
FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM DALI Prof. Doç. Yrd.Doç. AÇIKLAMA
Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Elektrik Makınaları 1 Doktora tezi ve yayınlarını Elektrik Makinalarının Teorisi ve Kontrolü alanında yapmış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri 1 Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliğinden veya Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliğinden almış olmak.
Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Yazılımı 1 Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliğinden veya Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliğinden almış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Fiziko Kimya 1 Tiyokzanton Bazlı Tek Bileşenli Fotobaşlatıcılar ve Kinoksalinler konusunda çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Organik Kimya 1(*) Polisülfon Membran ve Biyoaktif Maddeler üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Uygulamalı Matematik 1 Kesirli Kısmi Diferansiyel Denklemlerin Nümerik Çözümleri konularında çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Atom Ve Molekül Fiziği 1 Sıvı Hal Fiziği veya Moleküler Dinamik Simülasyon alanında çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik İstatistik Teorisi 1(*) Entropi ve Bayesçi İstatistik alanında uzmanlaşmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Ve Genetik Genel Biyoloji 1(*) SNP Genotipleme konusunda çalışmaları olmak.
Gemi İnşaatı Ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı Ve Gemi Makinaları Müh. Gemi Hidromekaniği 1 Gemi Sevki alanında çalışmaları olmak.
Gemi İnşaatı Ve Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı Ve Gemi Makinaları Müh. Gemi İnşaatı 1 Tersanelerde Üretim Planlama ve Emisyonlar alanında çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi Ve İdari Bilimler Fak. İşletme Ticaret Hukuku 1 İş Hukuku alanında doktora yapmış olmak, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi Ve İdari Bilimler Fak. Siyaset Bili.Ve Uluslararası İlişk. Siyaset Bilimi 1 Siyaset Bilimi alanında doktora yapmış olmak, İnsan Hakları ve Demokratikleşme konularında çalışmaları olmak.
İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı 1 Lifli Polimerler konusunda çalışmaları olmak.
İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemesi 1 İnşaat Mühendisliği bilim alanında doçentlik unvanına sahip olmak.
İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Hidrolik 1(*) Koheziv Malzeme ve Dalga Etkileşimi konusunda çalışmaları olmak.
İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Jeodezi 1 Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yöntemlerle Belirlenmesi konusunda çalışmaları olmak.
Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler 1 Kimya Mühendisliği alanında doçentlik unvanına sahip olmak. Hidrojenin Depolanması ve Katalitik Üretimi alanında çalışmaları olmak.
Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler 1(*) Kimya Mühendisliği alanında doçentlik ünvanına sahip olmak. Yarı İletken Teknolojisi konusunda çalışmaları olmak.
FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM DALI Prof. Doç. Yrd.Doç. AÇIKLAMA
Kimya-Metalurji Fakültesi Matematik Mühendisliği Mat.Temel. Ve Mat.Lojik 1(*) Lisans ve lisansüstü eğitimlerini Matematik Mühendisliği'nde yapmış olmak. Toplanabilme üzerine çalışmaları olmak.
Kimya-Metalurji Fakültesi Matematik Mühendisliği Uygulamalı Mekanik 1 Lisans ve lisansüstü eğitimlerini Matematik Mühendisliği'nde yapmış olmak. Gerilme ve Titreşim Analizleri konusunda çalışmaları olmak.
Kimya-Metalurji Fakültesi Met.Ve Malzeme Müh. Üretim Metalurjisi 1(*) Metalurji Malzeme Mühendisliği alanında doçentlik unvanına sahip olmak. Döküm Teknolojileri alanında çalışmaları olmak.
Kimya-Metalurji Fakültesi Met.Ve Malzeme Müh. Malzeme Müh.Ve Bilimi 1(*) Lisansüstü eğitimlerini Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim dalında yapmış olmak. Yakıt Hücreleri konusunda çalışmaları olmak.
Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Termodinamik Ve Isı Tek. 1 Lisansüstü eğitimleri ve Doçentliği Makine Mühendisliği alanından olmak, Isı Transferi ve Doğal Taşınım alanında çalışmaları bulunmak.
Makine Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon 1(*) Lisansüstü eğitimleri Makine Mühendisliği alanından olmak, Nano Kompozit Malzemeler alanında çalışmaları bulunmak.
Makine Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Mekatronik 1(*) Lisans, yüksek Lisans, doktora ve Doçentliği Makine Mühendisliği veya Mekatronik alanından olmak, Paralel Robot Sistemler veya Simülatör Haraket Sistemleri ve Yazılımları konusunda çalışmaları bulunmak.
Makine Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği 1(*) Lisans,Yüksek Lisans,Doktora ve Doçentliği Endüstri Mühendisliği'nden olmak,talep tahmini veya yapay sinir ağları veya elektronik atık konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Restorasyon 1 Restorasyon alanında doktora yapmış olmak, Tarihi Çevrelerde Risk Yönetimi ve Bilgi Sistemlerinin Kullanımı veya Afet Bölgelerinde Kültür Mirasının Korunması konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yapı Bilgisi 1 Yapım Yönetimi alanında doktora yapmış olmak, İnşaat Sektöründe Stratejik Yönetim konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yapı Bilgisi 1 Mimarlık Fakültesi veya İnşaat Fakültesi lisans mezunu olup, Yapı Bilgisi alanında doktora yapmış olmak, Deprem ve Yangın Güvenliği konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bina Bilgisi 1 Mimari Tasarımda Bilişim alanında doktora yapmış olmak, Mimarlık Eğitimi veya Artırılmış Gerçeklik konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bina Bilgisi 1 Mimari Tasarım alanında doktora yapmış olmak, Turizm Yapıları veya Evrensel Tasarım konularında çalışmaları olmak.
Sanat Ve Tasarım Fakültesi Sanat Grafik Tasarımı Anasanat Dalı 1 Yayın Tasarımı ve İllüstrasyon üzerine çalışmaları olmak.
Sanat Ve Tasarım Fakültesi Sanat Endüstri Ürünleri Tasarımı 1 (*) Yapay Sinir Ağları Konularında çalışması olmak.
Sanat Ve Tasarım Fakültesi Sanat Endüstri Ürünleri Tasarımı 1 (*)
Sanat Ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı İnteraktif Medya Tasarımı 1 (*) Medya Ekolojisi ve Tasarımı Üzerine çalışmaları olmak.
(*) : 23.03.2016 tarih ve 29662 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Yüksek Öğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelik" uyarınca İngilizce ders verebiliyor olmak.