Sayfamızdan daha önceki haberlerimizde duyurduğumuz üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 500'ü üniversite ve 400'üde diğer kamu kurumlarına adına olmak üzere 900 YLSY öğrencisi yurtdışına gönderilecek.
Söz konusu kontenjanları incelediğimizde, en çok öğrencinin 131 kontenjanla Hukuka ayrıldığını görüyoruz. Hukuk 64 kontenjanla Temel İslam Bilimleri takip ediyor. Yine ülkemizin geleceğe dönük ihtiyacına yönelik olarak belirlenen "Sağlık ve Moleküler, Hücresel Mühendislik" alanında ise 42 kontenjan ayrılmış bulunmakta.
Bu alanlar için bölüm şartlarını taşıyan adaylardan en fazla ALES puanına sahip olanlar her kontenjan için 3 aday olmak üzere yapılacak sözlü sınava çağırılacak. Başvurular için son gün ise 02 Kasım 2016.
Alan bazında ilan edilen kontenjanları görmek için TIKLAYINIZ.