Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi alacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlayanlardan Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör ve Doçent kadrolarına devamlı statüye göre atama yapılacaktır. Profesör ve Doçent kadrosuna müracaat eden adayların Rektörlüğümüze istenilen belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. İlanla ilgili ayrıntılı bilgilere Üniversitemizin http://personel.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kadrolara müracaat eden adayların Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine” uymaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Konu hakkında gerekli bilgiler Rektörlük Personel Daire Başkanlığından ya da http://personel.akdeniz.edu.tr adresinden öğrenilebilir. Bu adresteki değerlendirme tablosunun doldurularak başvuru dilekçesine ve her bir eser dosyasına ayrı ayrı eklenmesi.

Üniversitemizde görev yapan Akademik personelin atama işlemlerinde güncellenmiş AVES bilgilerinin bir çıktısının Başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Doktora unvanı Yurtdışından alınmış ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin eklenmesi gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER (Eser Dosyaları Haricinde Hazırlanacaktır)

PROFESÖRLER İÇİN

2547 Sayılı Yasanın 26. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Dilekçe (Adayların dilekçelerinde Başlıca Araştırma Eserinin belirtmesi),

Özgeçmiş,

Bilimsel çalışma ve yayınlarından 6’şar takım,

Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgesi fotokopisi,

1 adet fotoğraf,

Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Değerlendirme Tablosu,

DOÇENTLER İÇİN

2547 Sayılı Yasanın 25. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Dilekçe,

Özgeçmiş,

Bilimsel çalışma ve yayınlarından 4’er takım,

Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgesi fotokopisi,

1 adet fotoğraf,

Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Değerlendirme Tablosu,

BİRİMİ BÖLÜM A.B.D./A.S.D./PROGRAM UNVANI DERECE ADET AÇIKLAMA
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Doçent 1 1 Yapay sinir ağları alanında doktora yapmış, yönetim bilişimi sistemleri alanında Doçentliğini almış olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Doçent 1 1 Öğrenim teknolojileri alanında doktora ve sağlık bilişimi alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Insulin Pump Therapy and Continuous Glucose MonitoringWorkshop serifikası ve Diyabet Kampı Organizasyonu yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Çocuk Genetik alanında yandal uzmanı olup, yandal uzmanlığı sonrası bu alanda en az 2 yıllık deneyimi olan, Konjenital kalp hastalıkları genetiği ve febril konvülziyon genetiği konusunda çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Doçent 1 1 İç Hastalıkları ve Hematoloji uzmanı olmak, Hematoloji Bilim Dalında Doçent unvanı almış olmak, Eğitim veren bir kurumda Kemik İliği (Kök Hücre) Nakli konusunda en az 5 (beş) yıl deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Profesör 1 1 İleri Laparoskopik Cerrahi eğitimci belgesi, robotik cerrahi belgesi ve böbrek naklinde deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Doçent 1 1 Robotik Cerrahisi Sertifikası olmak, Uyku Bozuklukları Sertifikası olmak, Polisomnografi Sertifikası olmak, Uyku bozuklukları ve uyku cerrahisi alanında en az on yıllık deneyimi olmak, Uyku cerrahisi ile ilgili bilimsel çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçent 1 1 Üremeye yardımcı tedavi yöntemleri sertifikası olmak, Deney hayvanları kullanım sertifikası olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji Profesör 1 1 Akciğer, Baş Boyun ve Kardiyovasküler Patolojisi konularında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji Doçent 1 1 Dermatopatoloji ile Erkek Genital Sistem Patolojisi konularında deneyimli olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Doçent 1 1 Oküler Onkoloji konusunda yurtdışı deneyimi olmak.
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Profesör 1 1 Meyve Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı'nda doçentliğini almış olmak; meyvelerde döllenme biyolojisi konusunda uzmanlaşmış olmak ve Akdeniz Bölgesine özgü subtropik meyve türlerinin yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
Fen Fakültesi Fizik Nükleer Fizik Doçent 1 1 Doçentliğini Nükleer Fizik alanında almış olmak ve Radyasyonun Tıptaki Uygulamaları üzerine çalışmaları bulunmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Botanik Profesör 1 1 Bitki Sistematiği ve Bitki Ekolojisi konularında çalışma yapmış olmak.
Edebiyat Fakültesi Psikoloji Uygulamalı Psikoloji Doçent 1 1 Uygulamalı Psikoloji alanından Doçentlik unvanını almış olmak ve adli psikoloji ile psikolojik travma konularında çalışmalar yapmış olmak.
Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Gerontoloji Doçent 1 1 Doktora Derecesi ve Doçentlik unvanını Felsefe alanından almış olmak. Varoluş, zamansallık ve sanat eleştirisi konularında çalışmaları bulunmak, yurtdışı araştırma deneyimine sahip olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Doçent 1 1 Yarı Parametrik Regresyon ve Panel Veri Analizi konularında çalışmaları olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Din Psikolojisi Doçent 1 1 Ruh Sağlığı, bağımlılık ve narsizm konularında bilimsel yayınları olmak.
Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Teknolojisi Doçent 1 1 Su ürünleri işleme bilimi alanında doçent unvanına sahip olmak. Su ürünlerinin marinasyonu, balık yumurtası ve alg ürünleri konularında çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Restoratif Diş Tedavisi Doçent 1 1 Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalında doktora ve uzmanlık diplomalarına sahip olmak. Beyazlatıcı ağız gargaları konusunda çalışmaları bulunmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Hareket ve Antrenman Profesör 1 1 Doçentliğini Beden Eğitimi ve Spor Bilim Alanında almış, Spor Psikolojisi ve Uygulamalı Spor Psikolojisi alanında çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Hareket ve Antrenman Profesör 1 1 Kombine Antrenmanlar Konusunda Ulusal ve Uluslararası Çalışma Yapmış Olmak.
Serik İşletme Fakültesi Ekonomi ve Finans Ekonomi ve Finans Doçent 3 1 İktisat alanından doçentliğini almış ve işgücü piyasası, refah ve toplumsal cinsiyet konularında çalışmalar yapmış olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Diyetetik Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Biyoloji alanından almış olmak. Bitki ekstratları, sitotoksisite, kanser ve anjiyogenez alanlarında çalışmaları olmak ve yurtdışı deneyimine sahip olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Toplum Beslenmesi Doçent 1 1 Tıbbi Biyokimya alanında Doçent unvanı almış olmak. Sitotoksisite, antikanserojenik etki mekanizmalarıyla ilgili araştırmalar yapmış olmak.

2829/1-1