Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracaklara önemli uyarı

Bildiğiniz üzere 20 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Lisansüstü eğitim Öğretim Yönetmeliği ile lisansüstü öğrencilere atılma geldi. Ancak yayımlanan bu yönetmelikle 20 Nisan 2016 yılından önce kayıt yaptıran tüm öğrencilerin öğrenim süreleri sıfırlanarak 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren birinci dönemden başlatıldı. Yani 2016 ve öncesi yıllarda Lisansüstü programlara kayıt yaptıran öğrencilerin süreleri baştan başlatıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı üniversitelere bir yazı göndererek normal öğrenim sürelerinde mezun olamayan öğrencilerin uzatmalı olanların Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuramayacağına karar verdi

 Örnekle açıklamak gerekirse; 2015 yılında İktisat Anabilim Dalında Yüksek lisansa başlayan bir öğrenci şuan ilan edilen araştırma görevlisi kadrosuna başvuramaz. Programdan 2018-2019 bahar döneminin sonunda mezun olamazsa programdan ilişiği kesilir.

2016 Güz ve daha sonraki yıllarda Tezli yüksek lisan programına kayıt yaptıran öğrenciler Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurabilir.

Yani yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra bir lisansüstü programa kayıt yaptıran öğrenciler için "uzatmalı kavramı" Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurmada bir engel değildir.