Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Alacak

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48.maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır. Ayrıntılı bilgi Üniversitemiz (www.bingol.edu.tr) web sayfasının duyurular kısmında mevcuttur.
BÖLÜMÜ ABD/PROG. UNVAN ADET DERECE AÇIKLAMA
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Biyoloji Zooloji Profesör 1 1 Sucul Böcek Sistematiği üzerine çalışmalar yapmış olmak
Moleküler Biyoloji ve Genetik Biyoteknoloji Doçent 1 3 Bitki Fizyolojisi alanında Doçentliğini almış ve Bitki Molekülü Biyolojisi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Yardımcı Doçent 1 4 Cumhuriyet Dönemi Siyasal Düşünce Tarihinde Doktora yapmış olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Yardımcı Doçent 1 2 Türk Dili ve Edebiyatı Halk Bilimi (Folklor) alanında Doktora yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bitki Koruma Fitopatoloji Yardımcı Doçent 1 1 Alanında Doktora yapmış olmak.
Bitki Koruma Entomoloji Yardımcı Doçent 1 1 Entomoloji alanında Doktora yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Finansal Ekonometri Yardımcı Doçent 1 5 Finansal Matematik Alanında Doktora Yapmış; Finans Mühendisliği, Finansal Ekonometri, Risk Modelleme, Stokastik Süreçler, Hesaplamalı Finans konularında Bilimsel çalışma yapmış olmak.
BİNGÖL TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yardımcı Doçent 1 4 Fizikokimya alanında Doktora Yapmış ve Kumarin İçerikli Polimerlerin Spektroskopik özellikleri ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ
Gıda Mühendisliği Gıda Bilimleri Yardımcı Doçent 1 3 Gıda Mühendisliği Bölümünde Doktora Yapmış Olup, Real-Time PCR İle İlgili Çalışmalar yapmış olmak.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Yardımcı Doçent 1 1
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Temel İslam Bilimleri Tefsir Yardımcı Doçent 1 3 Tefsir Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak.
VETERİNER FAKÜLTESİ
Temel Bilimler Veterinerlik Histolojisi ve Embriyoloji Yardımcı Doçent 1 5 Veteriner Hekimliği Temel Bilimler Bölümü Histoloji ve Embriyoloji alanında Doktora yapmış olmak.