Ufuk Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Alımı
T.C. Ufuk Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alım ilanı için tıklayınız
Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Güz Yarıyılı Doktora Programına öğrenci alım ilanı için tıklayınız:
Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Güz Yarıyılı Klinik Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programına öğrenci alım ilanı için tıklayınız:
Ön Kayıt Başvuru tarihleri: 15 Temmuz 2016- 01 Eylül 2016
T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI
Yüksek Lisans Programları
İşletme Yönetimi Tezli/ Tezsiz
Uluslararası İlişkiler Tezli/ Tezsiz
İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli/ Tezsiz
Uluslararası Ticaret ve Finansman Tezli/ Tezsiz
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezli/ Tezsiz
İngiliz Dili Eğitimi Tezli
Psikoloji Tezli/ Tezsiz
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli
Aktüerya ve Risk Yönetimi Tezli/ Tezsiz
Yönetim Bilişim Sistemleri Tezli/ Tezsiz
Özel Hukuk Tezli
Kamu Hukuku Tezli
Başvuru Koşulları
1-TezsizYüksek Lisans programlarda Ales ve Yabancı Dil Puanı şartı aranmamaktadır.
2- Tezli Yüksek Lisans müracaatları için başvuru tarihi itibariyle son üç yıl içerisinde alınmış olmak kaydıyla ALES sınavından sayısal, eşit ağırlık veya sözel puan türünden en az 55 veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen GMAT(450) veya GRE (610)'den eşdeğer puan alınması gereklidir. (2013 Sonbahar dönemi ve sonrasında alınan ALES puanları geçerlidir). Yabancı dil puanı olarak da ÖSYM tarafından yapılan ve eş değerliği ÖSYM'ce kabul edilen yabancı dil sınavlarından en 50 puan almış olmak gerekmektedir.
3-Özel Hukuk-Kamu Hukuku-Uluslararası Ticaret ve Finansman-Sağlık Kurumları İşletmeciliği-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık-Aktüerya ve Risk Yönetimi-Yönetim Bilişim Sistemleri tezli programlarında yabancı dil puan şartı aranmamaktadır.
4- Psikoloji programına sadece Güz yarıyılında öğrenci alımı yapılmaktadır. Psikoloji Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyoloji ve Antropoloji Bölümlerinin birinden en az 4 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları ve Gelişim Psikolojisi-1, Öğrenme Psikolojisi, Kişilik Kuramları, Psikolojiye Giriş I-II ve Sosyal Psikoloji lisans derslerinin tamamını almış olmaları gerekmektedir. Bu koşulu yerine getirmeyen adayların *Bilimsel Hazırlık Programını almaları gerekmektedir
5- İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı' nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin, anabilim dalında (İngilizce Öğretmenliği) en az dört yıllık fakülte veya eşdeğer kurum lisans diplomasına sahip olmaları ve İngiliz Dilbilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümlerinden lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.
6- Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Bilim Dallarındaki Yüksek Lisans Programlarına sadece Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden lisans mezunları başvurabilirler.
7-Rehberlik ve Psikolojik Danışma- (Tezli) (Sadece Güz Yarıyılında Öğrenci Alınmaktadır). Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin Psikoloji ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanlarında Lisans Programlarını başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Özellikle Psikoloji Bölümünden alınan adayların "Rehberlik", "Grupla Psikolojik Danışma", "Bireyle Psikolojik Danışma ilke ve Teknikleri" derslerini Yüksek Lisans derslerini alırken almaları gerekmektedir. Bu dersler (Bilimsel Hazırlık Dersleri olup) Üniversitemizin İncek Kampüsünde Lisans öğrencileriyle birlikte verilmektedir. Ders başı ücretlendirme yapılmaktadır.
8- Aktüerya ve Risk Yönetimi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerinden; Üniversitelerin Matematik, İstatistik, Ekonometri, İşletme Bölümleri ile Mühendislik Fakültelerinin mezunları başvurabilirler. Ekonometri, İşletme ve Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar arasında Olasılık- İstatistik ve İleri Matematik ya da Mühendislik Matematiği derslerini almamış olanlar bir yarıyıllık *Bilimsel Hazırlık Programına alınırlar.
9- Yönetim Bilişim Sistemleri yüksek lisans programına Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden, üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümlerden, Ticari Bilimler Fakültesi'ndeki bölümlerden, Mühendislik Fakültesi'ndeki bölümlerden (bilgisayar, bilişim, endüstri, sistem, çevre, elektrikelektronik), Teknoloji Fakültesi'ndeki bölümlerden (bilgisayar, elektrik-elektronik), Fen Bilimleri Fakültesi'ndeki bölümlerden (matematik, istatistik, aktüerya), Eğitim Fakültesi'ndeki bölümlerden (BÖTE, bilgisayar/bilişim teknolojileri öğretmenliği) mezun olanlar doğrudan kabul edilirler. Üniversitelerin diğer bilim dallarındaki lisans programlarından mezun olanlar *Bilimsel Hazırlık Programını almaları gerekmektedir.
Not: Bilimsel Hazırlık Programı dersleri üniversitemizin İncek Kampusunde Lisans öğrencileri ile birlikte gündüz verilmektedir. Ders başı ücretlendirme Güz yarıyılında Mütevelli Heyetince belirlenir.
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER
Yabancı Uyruklu Öğrenciler İle İlgili Açıklamalar; Lisans derecesinde mezuniyete sahip olmaları (Üniversite son sınıf öğrencileri Yüksek Lisans Programlarımıza başvurabilir, ancak kesin kayıt işlemleri sırasında mezuniyetlerini belgelemek zorundadırlar) gerekmektedir.Üniversitenin yapacağı Bilim (Mülakat) Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Üniversitemizde Tezli Yüksek lisans eğitimi görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin, "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)" in herhangi bir puan türünden son üç yılı aşmaması şartıyla en az 40 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen Uluslararası GMAT, GRE vb. sınavlardan bu puana denk gelen puanı almış olmak, ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin lisans öğrenimi gördükleri Üniversitelerinin de Yükseköğretim Kurulu'nca tanınmış olması gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden ALES belgesi talep edilmemektedir. Yabancı uyruklu öğrencilerden Yüksek Lisans öğrenimi görecek olanların; 29.05.2013 Tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6486 sayılı kanun ile 5510 sayılı kanunun değişik, 60 ve 61. Maddeleri uyarınca yabancı uyruklu öğrenciler Genel Sağlık Sigortası (GSS) işlemleri için ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde talepte bulunmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) müracaat etmeleri gerekmektedir. Yabancı Uyruklu öğrencilerimiz Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri için Yabancı Uyruklu Öğrencilerin (GSS) Genel Sağlık Sigortası Hakkında Açıklama adresinden; Giriş, ikamet, vize işlemlerine dair yapmaları gereken işlemler için ise Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgilendirme Duyurusu' linkine tıklayarak bilgi edinilebilir.
Ön Kayıt Başvurusu İçin istenen Evraklar
1- Ön Kayıt Başvuru Formu
2- Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Enstitü tarafından fotokopi çekilmeyecektir) (Ön Lisanstan 2 yıllık programlardan 4 Yıllık programlara geçiş yapılarak mezun olunması durumunda 2 Yıllık ve 4 Yıllık programların Diplomaları ile birlikte başvurulması gerekmektedir.)
3- Lisans Transkript Belgesinin aslı ve fotokopisi (Enstitü tarafından fotokopi çekilmeyecektir) (Ön Lisanstan 2 yıllık programlardan 4 Yıllık programlara geçiş yapılarak mezun olunması durumunda 2 Yıllık ve 4 Yıllık programların Transkriptleri ile birlikte başvurulması gerekmektedir.)
4- ALES veya yerine geçen belgenin çıktısı (Tezli Öğrenciler İçin) Sınav tarihinden itibaren 3 yıl geçerlidir.
5- Yabancı Dil Belgesi çıktısı (Tezli Öğrenciler için) Sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir.
6- Öz Geçmiş (CV)
7- Ön Kayıt Ücreti olan 50.00 TL'lik ücretin ödendiğini gösterir banka dekontu.
İNDİRİMLER:
DOKTORA PROGRAMI
BAŞVURU KOŞULLARI - AÇIKLAMALAR VE DEĞERLENDİRME
1-Adayların Yüksek Lisans diplomasına sahip olması,
2-Tezli Yüksek Lisans Mezunlarının genel not ortalamasının 100 tam not üzerinden en az 65 (4.00 üzerinden en az 2.50 ) olması,
3-Tezsiz Yüksek Lisans Mezunlarının genel not ortalamasının 100 tam not üzerinden en az 77 (4.00 üzerinden en az 3.00) olması,
4-Doktor programına başvuran adayların tezli yüksek lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ancak, 06/02/2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Üniversitelerarası Kurulun Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Geçici 3.Maddesi gereğince; 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı olan mezun öğrenciler doktora programına başvurabilirler
5-Adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavlarından (YDS-ÜDS-KPDS) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olması gerekmektedir.
6-Adayların anadilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birinden YDS-ÜDSKPDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olması,
7-Adayların "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)" den Eşit ağırlık (EA) 55 puana sahip olması veya ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puan alması,
8-Doktora Programına, İşletme veya yan dallarından Yüksek Lisans mezunlarından öğrenci kabul edilmesi, İşletme doktora programına başvurular arasından kabul edilen adayların Ana Bilim Dalı Başkanı tarafından yüksek lisans seviyesindeki işletme derslerinden eksik bulunmaları durumunda, bu öğrencilere "Bilimsel Hazırlık Programı" uygulanır.
9-Doktora öğrenimine kabulde başarı notunun; Lisans başarı notunun %5'i, Yüksek Lisans başarı notunun %10'u, ALES notunun %50'si, İngilizce dil yeterliliğinin %15'i, Mülakatın %20' si dikkate alınarak hesaplanır,
10-Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70 puan alan adayların, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilir,
11-Doktora programlarına başvuru koşullarını yerine getiren tezsiz yüksek lisans mezunu adayların, kontenjan dahilinde doktora programına kabul edilir.
ÖN KAYIT BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER
1-Başvuru Formu;
2-Lisans ve Yüksek Lisans Diplomaları veya Geçici Mezuniyet Belgelerinin aslı ve fotokopileri ile birlikte
3-Lisans ve Yüksek lisans Transkriptleri (Not Döküm Belgeleri) aslı ve fotokopileri ile birlikte
4-ALES veya yerine geçen belgenin çıktısı,
5-Yabancı Dil Belgesinin Aslı ve fotokopisi ile birlikte,
6-Özgeçmiş (CV),
8- Ön Kayıt Ücreti olan 50.00 TL'lik ücretin ödendiğini gösterir banka dekontu.
İNDİRİMLER
UFUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres: Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü, Prof. Dr. Binnaz EGE Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Binası, (-1 Kat) Balgat - ANKARA
Telefon Numarası: (312) 204 44 49 / 204 44 72
E-Mail: sosbil@ufuk.edu.tr
T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KLİNİK EMBRİYOLOJİ PROGRAMI ÖĞRENCİ ALIM İLANI
Ön Kayıt Başvuru tarihleri: 15 Temmuz 2016- 01 Eylül 2016
ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI
Klinik Embriyoloji Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin en az dört yıllık fakülte veya eşdeğer kurum lisans diplomasına sahip olmaları ve Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Biyoloji, Hemşirelik gibi Sağlık Bilimleri lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.
Akademik Personel Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES sayısal puan türünde en az 55 puan almış olmak veya ALES karşılığı ulusal veya uluslararası geçerliliği olan GRE-GMAT'tan eşdeğer puana sahip olmak,
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından YDS(KPDS-ÜDS) ile TUS sınavının yabancı dil yeterliliğinden veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen uluslararası sınavlardan en az 50 puan almış olmak (6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 7 inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Tüm yabancı diller için dil belgesinin üzerinde bir geçerlilik tarihi belirtilmediyse Eylül 2005 ve sonrası tarihli yabancı dil belgeleri geçerli olup, KPDS/ÜDS/YDS belgelerinde geçerlilik süresi aranmamaktadır. Yabancı Dil Sınavı YDS (KPDS/ÜDS) sonuçlarının uluslararası yabancı dil sınav sonuçları arasında eşdeğerlilik tablolarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-20631/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-18072014.html ulaşılabilmektedir.)
TUS sınavının Yabancı dil yeterlilik sınavı kısmından en az 50 puan almış olmak. (Tıpta Ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nin "'' MADDE 12- (3)-TUS ve DUS sonucuna göre yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği aranır. Yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birisinden Bakanlık tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavdan veya ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında yüz üzerinden en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şarttır. )
Ufuk Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu Yabancı dil muafiyet sınavından en az 60 puan almak veya yabancı dilde eğitim ve öğretim veren bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak
ÖN KAYIT BAŞVRUSU VE BELGELERİ
1. Klinik Embriyoloji Ön Kayıt Formu,
2. Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve (Ön, Arka) fotokopisi
3. Lisans Transkript Belgesinin aslı ve (Ön, Arka) fotokopisi
4. ALES veya yerine geçen belgenin çıktısı.
5. Yabancı Dil Belgesi çıktısı.
6. (TUS) Tıpta Uzmanlık Belgesi (Yabancı Dil Yeterlilik Kısmı)
7. Ön Kayıt Ücreti olan 50.00 TL'lik ücretin ödendiğini gösterir banka dekontu.
8. Öz Geçmiş (CV)
9. Yukarıda Belirtilen Ön Kayıt Başvuru Belgelerinin Önlü Arkalı Fotokopilerinin Enstitüye Teslim Edilmesi Gereklidir.
UFUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres: Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü, Prof. Dr. Binnaz EGE Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Binası, (-1 Kat) Balgat - ANKARA
Telefon Numarası: (312) 204 44 49 / 204 44 72
E-Mail: sagbil@ufuk.edu.tr
Kurumsal İndirim; Aynı Kamu kurumundan 10 Kişi ve üzeri kesin kayıt yaptıran öğrencilerin Kurum kimliklerini ibraz etmeleri koşulu ile indirim uygulanır. (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %15 |
Lisans Mezuniyet Not Ortalaması İndirimi; Lisans Mezuniyet ortalaması 4 Üzerinden en az 3 olan öğrencilere uygulanır. (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %15 |
Ufuk Üniversitesi Mezun İndirimi: Ufuk Üniversitesi Mezunlarına uygulanır, (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %15 |
TSK Personeli İndirimi: 10 Kişi ve üzeri kayıt yaptıran öğrencilerin Kurum kimliklerini ibraz etmeleri koşulu ile indirim uygulanır. (Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %20 |
Ufuk Üniversitesi Personel İndirimi: Ufuk Üniversitesi Personeline uygulanır; (Tez Ücreti, Kayıt Dondurma, Yaz Eğitim ve Öğretimi, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi ve Yabancı Dil Sınav Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %50 |
Kazanılan indirim tutarı toplam ücret üzerinden hesaplanıp 1.taksitten düşülür 2.ve 3.taksitler yukarıda belirtilen miktarda yatırılır. |
PROGRAM | ALES | YABANCI DİL |
İŞLETME | EA 55 | 55 |
Yüksek Lisans Mezuniyet Not Ortalaması İndirimi; Yüksek Lisans Mezuniyet ortalaması 4 Üzerinden en az 3 olan öğrencilere uygulanır. ( Kayıt Dondurma, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %15 |
Ufuk Üniversitesi Personel İndirimi: Ufuk Üniversitesi Personeline uygulanır; (Kayıt Dondurma, Tez Süresi Uzatımı, Ön Kayıt, Öğrenci Belgesi Ücretlerinde indirim uygulanmaz.) | %50 |
BİLİM DALI | PROGRAM | ALES | YABANCI DİL |
KLİNİK EMBRİYOLOJİ | TEZLİ Y.L. | 55 / SAYISAL | 50/YDS/KPDS/ÜDS |
Sınav Türü | Sınav Puanı | Geçerlilik Süresi |
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav Puanı (ALES) | 55 / Sayısal | Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihinden itibaren 3 yıl |
Graduate Record Examination (GRE) | 610 | Sınav sonuç tarihinden itibaren 3 yıl |
GraduateManagementAdmission Test (GMAT) | 450 | Sınav sonuç tarihinden itibaren 3 yıl |
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) | 50 (Tıp Fakültesi mezunu adaylar temel tıp bilimleri doktora programlarına TUS belgesi ile de başvurabilirler. Bu durumda temel tıp bilimleri birinci bölümde elde edilen standart puanın 0.7, ikinci bölümde elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpımından elde edilen toplam değerin en düşük puanı 50 olmalıdır.) |
17 Ara, 17:28
Ege Üniversitesi 36 Öğretim Elemanı Alacak
17 Ara, 17:26
Karabük Üniversitesi 24 Öğretim Elemanı Alacak
17 Ara, 17:15
Hasan Kalyoncu Üniversitesi 31 Öğretim Elemanı Alacak
17 Ara, 17:06
Erciyes Üniversitesi 62 Akademik Personel Alacak
17 Ara, 13:06
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 67 Akademik Personel Alacak
15 Ara, 23:24
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
15 Ara, 22:55
Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
15 Ara, 22:44
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
15 Ara, 22:38
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
15 Ara, 22:25
Muş Alparslan Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı
15 Ara, 15:55
Konya Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora İlanı