KYK Burs başvuruları ne zaman başlayacak!!!

KYK Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Burs başvuruları ne zaman başlayacak!!!

KYK Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Burs başvuruları ne zaman başlayacak!!!

Bildiğiniz üzere bu hafta ÖSYM sonucu ek kontenjanla yerleşen öğrencilerin kayıtları yapılmakta olup, diğer taraftan ise tüm devlet üniversitelerin Yüksek Lisans ve Doktora  kesin kayıt işlemleri tamamlandı. Şimdi Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlara kayıt yaptıran öğrenciler tarafından en çok merak edilen konu KYK burs başvurularının hangi tarihte yapılacağı konusudur. Ancak kyk burs başvuru tarihlerinden önce adayların e-devlet üzerinden  öğrenci belgesi kontrolü yapması belgede mutlaka aktif öğrenci ibaresinin yazması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Daha önceki yıllarda  KYK burs başvuruları her yıl 15 Ekimden sonra alınmaktaydı. 2019 yılı burs başvurularınında Ekim ayının en geç ikinci haftası içersinde alınacağını düşünmekteyiz. 

Burs başvurusuna başvuruda bulunacak öğrencilerin kesinlikle e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alıp alamadıklarını kontrol etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvurlar başladıktan sonra bu işlemi yapması durumunda yetiştirmeyebilirler.

Uyarması bizden..