Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Alımı

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora İlanı

  Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8'inci ve 9'uncu maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır. Programlar, Kontenjanlar ve Başvuru Şartları
Anabilim Dalı Yüksek Lisans Yüksek Lisans (Yatay Geçiş) Doktora ALES Puan Türü Başvuru Şartı
Kimya

10

-

-

  Sayısal     - Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Kimya Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Fen Fakültelerinin Biyokimya, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği Bölümü veya Tıp Fakültesi mezunu olmak.  
Fen Bilimleri ve Teknolojileri

4

-

-

Sayısal     -Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bölümlerinden, Eğitim Fakültelerinin Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümünün Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun olmak.  

6

-

-

Sayısal     -- Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Kimya Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Fen Fakültelerinin Biyokimya, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği Bölümü veya Tıp Fakültesi mezunu olmak.  

10

2

-

Sayısal     - Fakültelerin Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyomühendislik ve Gıda Mühendisliği Lisans Programları veya Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi veya Eczacılık Fakültesi mezunu olmak.  

7

1

-

Sayısal     -Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Fizik Eğitimi, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Mühendislik Fakültelerinin Fizik Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.  
İleri Teknolojiler

3

-

-

Sayısal     - Fizik, Fizik Mühendisliği, Fizik Öğretmenliği Lisans mezunu olmak.

2

-

-

Sayısal     - Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği Lisans mezunu olmak.

4

2

-

Sayısal     - Fakültelerin Makine Mühendisliği veya Makine Eğitimi Lisans mezunu olmak.

8

1

-

Sayısal     -- Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kontrol Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği Lisans mezunu olmak.  

9

-

-

Sayısal     - Gıda Mühendisliği Lisans mezunu olmak.  

9

-

Sayısal   -Fakültelerin Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik, Kimya Lisans mezunu olmak.
Biyomühendislik

9

-

-

Sayısal     - Mühendislik Fakültelerinin Biyomühendislik, Fen, Fen - Edebiyat Fakültelerinin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyokimya bölümlerinden mezun olmak.

4

-

-

Sayısal     - Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji, Bitki Koruma Bölümlerinden, Su Ürünleri Fakültesinden, Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden, Fen, Fen - Edebiyat Fakültelerinin Kimya Bölümünden mezun olmak.  

-

-

1

Sayısal     - Mühendislik Fakültelerinin Biyomühendislik, Fen, Fen - Edebiyat Fakültelerinin Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Biyokimya bölümlerinden mezun olmak.  
Matematik

10

7

-

Sayısal     -Fen ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bölümlerinden, Eğitim Fakültelerinin Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümünün Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun olmak.  
Başvuru İçin Adaylardan İstenen Belgeler: 1. Öğrenim görmek istedikleri Anabilim ve Bilim Dalı’nı belirtir dilekçe (Enstitü web sayfasından alınabilir) 2. Özgeçmiş 3. Diploma veya mezuniyet belgesi (aslı veya onaylı örneği) 4. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) belgesi veya bilgisayar çıktısı 5. Yabancı dil belgesi (YDS,ÜDS, KPDS veya geçerli Uluslararası Dil Belgesi) (aslı veya enstitü onaylı örneği), (Doktora başvuruları için) 6. Erkek adaylar için askerlik belgesi veya askerlik durum beyanı 7. 2 adet vesikalık fotoğraf 8. Transkript (Not durum) belgesi veya onaylı örneği (Dörtlük sistemle mezun olanların yüzlük sistemdeki karşılığında sadece YÖK çevrim tablosu dikkate alınacaktır)   Başvuru İçin Gerekli Şartlar: 1. Biyoloji, Biyomühendislik, Kimya, Fen Bilimleri ve Teknolojileri ve İleri Teknolojiler Anabilim Dalları Yüksek lisans programı için, ALES Sayısal Ağırlık puanın en az 55 olması. 2. Biyomühendislik  Doktora programı için; ALES Sayısal Ağırlık puanın en az 65 ve YDS,ÜDS, KPDS ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan 55 puana eşdeğer bir yabancı dil puanı almış olmak. 3. Adaylar başvurularını şahsen yapmak zorundadırlar. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 4. Başvuru sırasında istenen belgelerde eksiklik bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 5. Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuruları akademik takvime göre yapılacaktır. Başvuruların Değerlendirilmesi: Yüksek Lisans Programı İçin; 1. İlgili ALES notunun %50’si , mezuniyet notunun %50’si alınarak sıralama yapılacak ve ilan edilen kontenjanın üç katı öğrenci bilim sınavına çağrılacaktır. 2. Adayların ALES notu, lisans mezuniyet notu ve bilim sınavı notu değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Başarı puanı, ALES notunun %50’si, lisans mezuniyet notunun %30’u, bilim sınavı notunun %20’sinin toplamıyla belirlenecektir. 3. Bilim sınavına katılmayan veya sınavda 50 ve üzeri not alamayan öğrencilerin başarı notu hesaplanmayacaktır. 4. Başarı notu en az 55 olanlar sıralamaya dahil edilecektir. Doktora Programı İçin; 1. İlgili ALES notunun %50’si, mezuniyet notunun %50’si alınarak sıralama yapılacak ve ilan edilen kontenjanın üç katı öğrenci bilim sınavına çağrılacaktır. 2. Adayların ALES notu, lisans mezuniyet notu, Yüksek lisans mezuniyet notu, Yabancı Dil notu ve bilim sınavı notu değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Başarı puanı, ALES notunun %50’si, lisans mezuniyet notunun %10’u, Yüksek lisans mezuniyet notunun %10’u, Yabancı Dil notunun %10’u ve bilim sınavı notunun %20’sinin toplamıyla belirlenecektir. 3. Bilim sınavına katılmayan veya sınavda 50 ve üzeri not alamayan öğrencilerin başarı notu hesaplanmayacaktır. 4. Başarı notu en az 65 olanlar sıralamaya dahil edilecektir. Başvuru Adresi: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen  Bilimleri Enstitüsü Kamil Özdağ Fen Fakültesi  Binası En Üst Katı -KARAMAN  
Başvuru Tarihi 18-27 Temmuz 2016
Bilim Sınavına Katılacakların İlanı 29 Temmuz 2016
Bilim Sınavı Tarihi 02 Ağustos 2016
Bilim Sınavı Sonuçlarının İlanı 05 Ağustos 2016
Kazanan Adayların Kesin Kayıt Tarihleri
Asil Kazananların Kayıtları 8-12 Ağustos 2016
Yedek Kazananların Kayıtları 15-19 Ağustos 2016

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora İlanı

  Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8'inci ve 9'uncu maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.  
Anabilim Dalı Yüksek Lisans

Doktora

Yatay Geçiş (Dr)

Yatay Geçiş (YL)

Özel Öğrenci (YL)

ALES Puan Türü Başvuru Şartı
İşletme

15

-

3

5

5

EA

İlgili Fakültelerin İşletme bölümünden mezun olmak. Yüksek Lisans Yatay Geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak. Doktora yatay geçiş için ders dönemini tamamlamış olmak.
İktisat

15*

-

-

3

5

EA

İktisat bölümü mezunu olmak, İİBF- İktisat- İşletme Fakültelerinin mezunu olmak, bölümlerinin ilgili yüksekokul programlarından mezun olmak. Yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.
Kamu Yönetimi

23**

-

-

3

5

EA

Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk Maliye, İktisat, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinden mezun olmak. Yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.
Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi

12

2

2

Sözel

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu veya Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olmak. Yatay geçiş için en az bir yarıyılını başarıyla tamamlamış olmak.
Sosyoloji

10***

-

-

-

-

EA

İlgili Fakültelerin Sosyoloji Bölümü mezunu olmak veya ilgili Fakültelerin Sosyoloji Bölümü dışındaki Sosyal Bölümlerden mezun olmak.
Tarih

10****

-

-

-

-

Sözel

Üniversitelerin Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, İnsani ve Beşeri Bilimler, Edebiyat ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Tarih Bölümünden mezun olmak.
Temel İslam Bilimleri

10*****

-

-

-

-

Sözel

İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunu olmak.
*İktisat ABD Tezli Yüksek Lisans: İktisat Bölüm Mezunları (10), İİBF-İktisat-İşletme Fakültesi Mezunları ile Bölümlerin ilgili yüksekokul programları mezunlarından (5) öğrenci alınacaktır. ** Kamu Yönetimi ABD Tezli Yüksek Lisans: Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarından (18), Uluslararası İlişkiler, Hukuk Maliye, İktisat, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri mezunlarından (5) öğrenci alınacaktır. ***Sosyoloji ABD Tezli Yüksek Lisans: Sosyoloji (8), Fakültelerin Sosyal Bölüm Mezunlarından (2) öğrenci alınacaktır. ****Tarih ABD Tezli Yüksek Lisans: Eskiçağ (2), Yeniçağ (4), Yakınçağ (2) Türkiye Cumhuriyeti Bilim Dalına (2) öğrenci alınacaktır. ***** Temel İslam Bilimleri ABD Tezli Yüksek Lisans Programı için İslam Hukuku (2), Arap Dili ve Belagatı (2), Tefsir (6) Bilim Dalına öğrenci alınacaktır. Not: Yatay Geçiş Başvuru ve Kayıt İşlemleri Lisansüstü programları ile aynı tarihlerde yapılacaktır. Başvuru İçin Adaylardan İstenen Belgeler: 1.    Öğrenim görmek istedikleri Anabilim ve Bilim Dalı’nı belirtir dilekçe (Enstitü genel ağ sayfasından alınabilir.), 2.    Öz geçmiş, 3.    Diploma veya Mezuniyet belgesi (aslı veya fotokopisinin aslı gibidir onaylı örneği), 4.     Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) belgesi veya bilgisayar çıktısı, 5.    2 adet vesikalık fotoğraf, 6.    Erkek adaylar için askerlik belgesi veya askerlik durum beyanı, 7.    Transkript (Not durum belgesi) veya onaylı örneği (Dörtlük sistemle mezun olanların yüzlük sistemdeki karşılığında sadece YÖK çevrim tablosu dikkate alınacaktır.). Başvuru İçin Gerekli Şartlar: 1.    Yüksek lisans programları için, ALES (EA/Sözel) standart puanın en az 55 olması. 2.    Adaylar başvurularını şahsen yapacak, postayla veya diğer yolla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 3.    Yatay geçişle müracaatlarda disiplin cezası almamış olmak. 4.    Birden fazla lisansüstü programa ve bu programlardaki çalışma alanlarına başvuru yapılamaz. 5.    Başvuru sırasında istenen belgelerde eksiklik bulunanların başvuruları dikkate alınmayacaktır. 6.    Her ne sebeple olursa olsun yapılan yanlış başvuru sonucunda gerçekleşen tüm işlemler iptal edilecektir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce başvuru/kabul koşulları ve istenen bilgiler/belgeler dikkatle incelenmeli, başvurular dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. 7.    İstenen belgelere ilişkin olarak kasten veya sehven yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerde tahrifat yapanların başvuruları kabul olsa dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinecektir.   Başvuruların Değerlendirilmesi: Yüksek Lisans İçin: 1.    İlgili ALES notunun %50’si ve lisans mezuniyet notunun %50’si alınıp sıralama yapılarak bilim sınavına ilan edilen kontenjanın üç katı öğrenci çağrılacaktır. (Sıralama Enstitü sayfasında ilan edilecektir.) Bilim sınavına katılmayan veya sınavda 50 ve üzeri not alamayan öğrencilerin başarı notu hesaplanmaz. 2.     Lisansüstü programlarda başarı değerlendirmesi aşağıdaki şekilde yapılır:  

Program

ALES notu

%

Lisans not ortalaması

%

Yüksek Lisans not ortalaması

%

Yabancı dil notu

%

Bilim sınavı notu

%

Tezli Yüksek Lisans

50

30

-

-

20

Hesaplamalara göre yüksek lisansta en az 55 puan alan adaylar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır. Puanların eşitliği halinde sıra ile ALES notu, mezuniyet notu, yabancı dil notu ve bilim sınavı notu dikkate alınarak sıralama yapılır.   Başvuru Adresi : Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi ve İdari Bilimler Binası 1.Kat  - KARAMAN
Başvuru Tarihi 18-27 Temmuz 2016
Bilim Sınavına Katılacakların İlanı 29 Temmuz 2016
Bilim Sınavı 02Ağustos 2016
Bilim Sınavlarının İlanı 05 Ağustos 2016
Asil Kazananların Kayıtları 08-12 Ağustos 2016
Yedek Kazananların Kayıtları 15-19 Ağustos 2016
Adres: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / Yunus Emre Yerleşkesi 70200 Karaman Telefon         : +90 338 226 2123 Belgegeçer   : +90 338 226 2120 http://sbe.kmu.edu.tr