Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Alacak

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

2547 Sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Profesör adaylarının; Özgeçmiş, Doçentlik Belgesi, Yayın Listesi, Bilimsel Yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, Üniversite Yönetimine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren 6 adet dosya ile birlikte Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye özgeçmiş, Doçentlik belgesi, yayın listesi ve kurum dışından gelenler için hizmet cetveli eklenecektir)

2547 Sayılı Kanunun 25. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; Özgeçmiş, Doçentlik Belgesi, Yayın Listesi, Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile birlikte Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye özgeçmiş, Doçentlik belgesi, yayın listesi ve kurum dışından gelenler için hizmet cetveli eklenecektir)

2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Yardımcı Doçent adaylarının; anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçe, özgeçmiş, doktora belgesi, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya eşdeğerliliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilen bir sınavdan en az 65 puan almış olduğunu gösterir belgeleri, bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ile birlikte İlan edilen birime başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye özgeçmiş, yayın listesi, Doktora belgesi, Yabancı Dil belgesi ve kurum dışından gelenler için hizmet cetveli eklenecektir)

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuran adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca ilgili Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurullarınca belirlenecek jüri tarafından yabancı dil sınavı yapılacak olup, sınavdan 65 puan alanlar başarılı kabul edilecek, bu puanın altında alanların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Yardımcı Doçentlik yabancı dil sınav tarihi, sınav yeri ve saati Fakülte Dekanlıklarınca ve Yüksekokul Müdürlüklerince Üniversitemiz web sayfasından (www.selcuk.edu.tr) duyurulacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.)

GENEL AÇIKLAMALAR

1 - Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.

3 - Müracaat eden adayların Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru ile İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarında belirtilen koşullara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak "Bilimsel Dosya İnceleme Komisyonu" tarafından incelenecek olup, bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşıdığı tespit edilen adayların müracaatları kabul edilecektir.

4 - İlan edilen Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat eden adaylardan, ilan edilen kadronun anabilim dalı ile Doçentlik, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlik alanları farklı olan adayların başvuruları Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra nihai karar verilecek olup, uygun görülmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

5 - Doçent kadrosuna profesörler, yardımcı doçent kadrolarına profesör ve doçentler başvuramazlar.

6 - Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecektir.

7 - Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.

8 - Başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün (20/01/2017 - 06/02/2017) olup, süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

9 - Başvuru evrakları geri iade edilmeyecektir.

Duyurulur.

BİRİM LİSTESİ

BİRİMİ BÖLÜM / ANABİLİM DALI UNVANI DERECE ADET ÖZEL ŞART
Çumra Meslek Yüksekokulu Laboratuar Teknolojisi Profesör 1 1 Toprak mikrobiyolojisi alanında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Profesör 1 1 Benchmarking, mobbing ve örgüt psikolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Jeodezi Profesör 1 1 GNSS Meteorolojisi ve ulusal jeodezik ağların kurulmasında çalışmış olmak
Mühendislik Fakültesi Mekanik (Makine Müh) Profesör 1 1 Infrared termografi ve metalik talaşların geri dönüştürülmesi konularında çalışmış olmak
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Profesör 1 1 Çevre eğitimi ve ekolojisinde doktora yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Profesör 1 1 Tıp Doktoru olmak. Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olmak.
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (Arapça) Profesör 1 1
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Profesör 1 1
Ziraat Fakültesi Yemler ve Hayvan Besleme Profesör 1 1 Damızlık kekliklerin beslenmesi konusunda çalışmış olmak.
Fen Fakültesi Organik Kimya Doçent 1 1 Floresans Özellik Gösteren Kaliks[4]aren Türevlerinin Sentezi ve Karakterizasyonu Konusunda Doktora Yapmış Olmak.
Fen Fakültesi Organik Kimya Doçent 1 1 Kaliksaren Bileşiklerinin Enzim-Mimik Özelliklerinin İncelenmesi Konusunda Doktora Yapmış Olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Doçent 1 1 Doğal boyalı ipliklerde mukavemet konusunda doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 1 Yönetim ve Strateji bilim alanında Doçentlik unvanına sahip olup, performans esaslı bütçeleme konusunda doktora yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Doçent 1 1 İslam Hukuku İllet ve İmam Şafii'nin fıkhi görüşleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doçent 1 1 Metalurji ve Malzeme Müh. alanında doçent olmak, metal matrisli kompozit malzemeler, termokimyasal yüzey işlemleri ve korozyon konusunda çalışmış olmak
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Yönetimi Doçent 1 1
Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde-Motor Bakımı Doçent 1 1 Makine, Uçak veya Mekatronik Mühendisliği mezunu olmak.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doçent 1 1
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (Arapça) Doçent 1 1
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yrd. Doç. 3 1 İktisat, İşletme veya Kamu Yönetimi alanında doktora mezunu olmak.
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Yrd. Doç. 3 1 İktisat, İşletme veya Kamu Yönetimi alanında doktora mezunu olmak.
Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Yrd. Doç. 2 1
Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Yrd. Doç. 2 1
Çumra Meslek Yüksekokulu Coğrafi Bilgi Sistemleri Yrd. Doç. 1 1 Coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Çumra Meslek Yüksekokulu Coğrafi Bilgi Sistemleri Yrd. Doç. 1 1 Harita Mühendisliği doktora mezunu olup, Coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Yrd. Doç. 3 1 Muhasebe eğitiminde bilişim teknolojisi kullanımı ile ilgili çalışması olmak.
İslami İlimler Fakültesi Tefsir Yrd. Doç. 3 1 Fahreddin Razi ve Kadı Abdulcebbar'ın Kuran tasavvurları ile mezhebi bakışın tefsire yansımaları konusunda çalışmaları olmak.
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (Arapça) Yrd. Doç. 1 1
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (Arapça) Yrd. Doç. 1 1
Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Yrd. Doç. 3 1 Akademik dil derlemi konusunda çalışmaları olmak.