Tez Savunmasından Önce "İntihal Raporu" Zorunlu Hale Getirildi

20 Nisan 2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" ile lisansüstü eğitimde intihalin engellenmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından önemli bir başlangıç yapıldı.

Bu kapsamda, yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde tezini tamamlayan öğrenci öncelikle tezini tez danışmanına teslim edecek. Daha sonra danışman tezin savunabilir olduğuna ilişkin görüşü ile birlikte tezi ilgili enstitü müdürlüğüne verecektir.

Bu süreçten sonra ilgili enstitü teze ilişkin intihal yazılım programından (iThenticate vb. programlar) alacağı raporla birlikte tezi  danışman öğretim üyesine ve diğer jüri üyelerine incelenmek üzere gönderecektir.

Bu raporda belirgin intihal bulgularına rastlanıldığı takdirde konu danışman ve jüri üyeleri tarafından ilgili enstitü yönetim kuruluna bildirilecektir. Enstitü yönetim kurulunun vereceği karara göre öğrencinin tezi hakkında işlem tesis edilecektir.

Bu yazının tüm hakları (içerik ve görsel) akademikadro.net aittir.  akademikadro.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.